Ma egy rendkívül finom, gyümölcsös ételt készítettem, ananászos csirkemellet fanyar gyümölcsszósszal. Aki szereti a sós - édes étel egyvelegét, annak bátran ajánlom, mert nagyon de nagyon finom és nem beszélve arról, hogy hamar megvan. Kitűnő ötlet egy könnyű ebédre vagy vacsorára.
HOZZÁVALÓK
1 nagyobb csirkemell
1 doboz szeletelt ananászkonzerv
szeletelt trappista sajt
Páchoz : 1 tasak szárnyas fűszerkeverék , 4 ek olivaolaj , 2 ek méz , 2 - 3 gerezd fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS
Előző este, vagy az elkészítés előtt 2 - 3 órával bepácoljuk a vékonyra szeletelt csirkemelleket, jól átforgatjuk benne és letakarva hűtőbe tesszük.
A jól bepácolódott húsokat, forró serpenyőben tesszük és mindkét oldalukat hirtelen megsütjük.
Egy hőálló tálba rakjuk és kirakjuk a tetejüket ananászkarikákkal, majd befedjük szeletelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 °C-on félóráig sütjük.
Párolt rizzsel és gyümölcsszósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése