A lecsó a hagyományos, híres magyar ételklasszikusok közé tartozik. A lecsó egy zöldség ragu, tulajdonképpen egyfajta paradicsom-paprika "pörkölt". Megszámlálhatatlan formában készítik, a tojásos lecsótól, a rizses és kolbászos lecsón át, de mindegyik változatában megtalálhatóak az elengedhetetlen összetevők, a vöröshagyma, zöldpaprika és a paradicsom.
Ma én csak a klasszikus változatát készítettem.
HOZZÁVALÓK
3 nagyobb fej hagyma
4 - 5 roppanós fehérhúsú paprika
1 kg érett paradicsom
só, szalonnaszír
A szalonnát kisütjük, zsírján megdinszteljük a karikára vágott hagymát, megsózzuk és rátesszük a csíkokra vágott paprikát. A paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk és szintén rádobjuk a hagymára, összekeverjük és puhára főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése