HOZZÁVALÓK : 40 dkg kenyér ill. 20 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt, fél cs. élesztő, 1 kisebb ek só, 1 kk cukor, 1 csipet citromsav, 1 ek sovány tejpor, langyos víz
KOVÁSZ : kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk annyi lisztet, hogy a galuskához hasonló állagú masszát kapjunk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.
Amikor jól felfutott a kovász, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, jól kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta a cserepet hideg vízben áztatjuk.
Ha megkelt a tésztánk, lisztezett felületen átgyúrjuk és a sütőpapírral kibélelt cserépbe tesszük, felületét liszttel enyhén megszórjuk és kellni hagyjuk legalább félórát. Sütés előtt pengével bemetszést ejtünk a tészta felületén és 180 °C -os sütőben légkeverésnél ropogósra sütjük.
Milyen ötletesen megoldottad a kenyér hiányt ;-)
VálaszTörlésSzép ritka belűnek néz ki, ügyes vagy.
Köszönöm Csipike!Tényleg ,könnyű és puha lett,no meg persze finom is.Nagyon szeretjük az ilyesfajta pékárukat.
Törlés