HOZZÁVALÓK
1 nagy poharas gyümölcsös joghurt, 2 ek tejföl, porcukor ízlés szerint, 1 ek citromlé, 2 dl tejszín, 1 kisebb ek porzselatin, 1 cs babapiskóta, langyos tej
ELKÉSZÍTÉS : a zselatint kevés vízzel, felforraljuk, majd kihűtjük. A joghurtot kikeverjük a tejföllel a cukorral, a citromlével. A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a joghurtos krémbe, hozzáadjuk a zselatint is. Egy 22 cm -es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával és szorosan kirakjuk az alját a tejben megforgatott piskótával. Rásimítjuk a krémet, majd hűtőbe tesszük dermedni. Tetszés szerint, díszíthetjük habrózsával, gyümölccsel, cukorkákkal.
Most volt egy kis időm, és nézelődtem nálad. Csak ámulok, és bámulok! Csodálatos ételeket készítesz, és gyönyörűek a fotóid! Nagyon tetszik a színvilágod, a kiegészítőid, egyszóval minden! Nagyon színvonalas a blogod!
VálaszTörlésEzt a finom joghurt tortát, meg szívesen megkóstolnám!
Kedves Csiperke! Üdvözöllek a konyhámban és köszönöm az elismerő szavakat!Igyekszem magamból a legjobbat kihozni, bár nem mindig sikerül.Nálam is előfordul néha a ,, letargia ", de erősnek kell lenni!
TörlésJó ötlet! Zselatint nem szeretem, viszont legközelebb a joghurtot kikeverem gyümivel és úgy rétegezem a piskótával. Hmmm már érzem az ízét :-)
VálaszTörlésSzerintem,zselatin nélkül is működik ,mert a piskóta magába szívja a nedvességet.Plussz gyümölccsel meg még finomabb:)
Törlés