,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. október 2., kedd

GOMBAKRÉMLEVES CAMEMBERTTEL



Borongós, esős őszi nap. Az embernek kimozdulni sincs kedve, de ami még jobban lehangolt, hogy a fiamnak arcüreggyulladást diagnosztizáltak, amit sajnos a röntgenkép is alátámasztott és a gyógyulás érdekében az orvos egy antibiotikumos átöblítést végzett. Remélem hasznos volt !

Gyorsütemben készült gombaleves, camembert sajttal - és milyen finom így együtt : )

HOZZÁVALÓK

1 / 2 kg csiperke gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olivaolaj
1 ek kukoricaliszt
2 dl főzőtejszín
1 leveskocka
só, bors, petrezselyemzöld
camembert sajt

ELKÉSZÍTÉS : A hagymát és a zúzott fokhagymát az olivaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát és együtt pirítjuk. Felöntjük kb 1, 5 l vízzel és hozzáadjuk a leveskockát. Puhára főzzük majd botmixerrel pépesítjük. A kukoricalisztet simára keverjük a tejszínnel és besűrítjük a levest. Sóval, borssal ízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel .
Tálaláskor a felkockázott sajtra szedjük a meleg levest.









1 megjegyzés: