Borongós, esős őszi nap. Az embernek kimozdulni sincs kedve, de ami még jobban lehangolt, hogy a fiamnak arcüreggyulladást diagnosztizáltak, amit sajnos a röntgenkép is alátámasztott és a gyógyulás érdekében az orvos egy antibiotikumos átöblítést végzett. Remélem hasznos volt !
Gyorsütemben készült gombaleves, camembert sajttal - és milyen finom így együtt : )
HOZZÁVALÓK
1 / 2 kg csiperke gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olivaolaj
1 ek kukoricaliszt
2 dl főzőtejszín
1 leveskocka
só, bors, petrezselyemzöld
camembert sajt
ELKÉSZÍTÉS : A hagymát és a zúzott fokhagymát az olivaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát és együtt pirítjuk. Felöntjük kb 1, 5 l vízzel és hozzáadjuk a leveskockát. Puhára főzzük majd botmixerrel pépesítjük. A kukoricalisztet simára keverjük a tejszínnel és besűrítjük a levest. Sóval, borssal ízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel .
Tálaláskor a felkockázott sajtra szedjük a meleg levest.
Nagyon szeretem!!!
VálaszTörlés