Meggy, csoki, marcipán - kell ennél több ! Marcipán imádó vagyok, jöhet bármennyi és bármilyen, igaz a kalácsba csak egy rúddal került, de bőven elég volt a kívánt íz eléréséhez. A tegnapi gombaleves mellé készült ez a meggyes kalács, az ötletet a feketeerdő torta adta, mivel hasonlóan készül,- mármint a töltelék - plussz a meggy fanyarságát ellensúlyoztam a csokival bevont marcipánnal.
HOZZÁVALÓK : 40 dkg liszt, 6 dkg cukor, fél cs. élesztő, 2 db tojás, 5 dkg olvasztott vaj, 1 cs vaníliás cukor, csipet só
1 ü meggybefőtt, cukor ízlés szerint, 3 ek kukoricaliszt, 10 dkg csokival bevont marcipán
1 tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS : a tészta hozzávalóit bedagasztjuk, kelesztjük, átgyúrjuk , majd egy kb 26 cm -es sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk és a 2 X -re kelesztjük.
a meggylevet simára keverjük a kukoricaliszttel és felforralva besűrítjük, cukorral ízesítjük, majd beleforgatjuk a meggyszemeket. Kihűtjük.
A marcipánrudat is vékonyra felszeleteljük.
Ha megkelt a tészta, egy lisztbe mártott kanál nyelével benyomkodjuk a vájatokat, majd kitöltjük a meggyszósszal. Kirakjuk marcipán szeletekkel, a tésztát lekenjük felvert tojással és előmelegített sütőben 180°C -on szép pirosra sütjük.
Guszta lett nagyon,nálunk is bejön nagyon. Szuper a tálcád,kinéztem én is magamnak a kreativ boltban:))
VálaszTörlésJöhetne most egy szelet:)
VálaszTörlés