,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. október 3., szerda

MARCIPÁNOS MEGGYES KALÁCS



Meggy, csoki, marcipán - kell ennél több !  Marcipán imádó vagyok, jöhet bármennyi és bármilyen, igaz a kalácsba csak egy rúddal került, de bőven elég volt a kívánt íz eléréséhez. A  tegnapi gombaleves mellé  készült ez a meggyes kalács, az ötletet a feketeerdő torta adta, mivel hasonlóan készül,- mármint a töltelék - plussz  a meggy fanyarságát ellensúlyoztam a  csokival bevont marcipánnal. 




HOZZÁVALÓK :  40 dkg liszt, 6 dkg cukor, fél cs. élesztő, 2 db tojás, 5 dkg olvasztott vaj, 1 cs vaníliás cukor, csipet só
1 ü meggybefőtt, cukor ízlés szerint,  3 ek kukoricaliszt, 10 dkg csokival bevont marcipán
1 tojás a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS : a tészta hozzávalóit bedagasztjuk, kelesztjük, átgyúrjuk , majd egy kb 26 cm -es sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk és a 2 X -re kelesztjük.


Közben elkészítjük a meggyszószt :
a meggylevet simára keverjük a kukoricaliszttel és felforralva besűrítjük, cukorral ízesítjük, majd beleforgatjuk a meggyszemeket. Kihűtjük.







A marcipánrudat is vékonyra felszeleteljük.

Ha megkelt a tészta, egy lisztbe mártott kanál nyelével benyomkodjuk a vájatokat, majd kitöltjük a  meggyszósszal. Kirakjuk  marcipán szeletekkel, a tésztát lekenjük felvert tojással és előmelegített sütőben 180°C -on szép pirosra sütjük.





2 megjegyzés:

  1. Guszta lett nagyon,nálunk is bejön nagyon. Szuper a tálcád,kinéztem én is magamnak a kreativ boltban:))

    VálaszTörlés