Szeretjük a friss húsos abált szalonnát. Gyakran készítem a mi ízlésünknek megfelelően, jó sok fokhagymával házi szegedi pirospaprikával és kizárólag malac hasalja - szalonnából.
HOZZÁVALÓK : 2 kg malac szalonna, só, fokhagyma, pirospaprika
A szalonnát sós, fokhagymás vízben feltesszük főni, amikor kellően megpuhult, lecsöpögtetjük és bekockázzuk a tetejét.
Zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük és gazdagon meghintjük pirospaprikával. Hagyjuk jól kihűlni.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Huu nagyon guszta,nálunk is kedvelt lakoma! Itt az ideje,hogy csináljak én is:))
VálaszTörlésÉpp a minap mondták a kolléganőim, hogy ilyent készítenek és hogy ezt főzni kell.
VálaszTörlésAnya is maga készítette, mert a házi sokkal finomabb és mennyei illata van. Vega korszakom óta nem eszem sertést, azért a húsos részéből lenyisszantottam pár falatot ;-)
A házi tényleg sokkal finomabb, főzés közben szinte az egész házban érezni az illatát. A malachús pedig olyan jó gyenge, hogy szinte szét omlik a szájban!!
TörlésJöhetne többször is:) Imádom!
VálaszTörlésbabérlevél, kakukkfű, oregánó, köménymag, bors hagyma, fokhagyma, 15%só. 1,5 óra főzés elég, de lehet több is. Meg kell kóstolgatni.
VálaszTörlés