,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. október 6., szombat

MALAC ABÁLT SZALONNA

 
 

Szeretjük a friss húsos abált szalonnát. Gyakran készítem a mi ízlésünknek megfelelően, jó sok fokhagymával  házi szegedi pirospaprikával és kizárólag malac hasalja - szalonnából.

HOZZÁVALÓK :  2 kg malac szalonna, só, fokhagyma, pirospaprika

A szalonnát sós, fokhagymás vízben feltesszük főni, amikor kellően megpuhult, lecsöpögtetjük és bekockázzuk a tetejét.
Zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük és gazdagon meghintjük pirospaprikával. Hagyjuk jól kihűlni.


JÓ ÉTVÁGYAT !

5 megjegyzés:

  1. Huu nagyon guszta,nálunk is kedvelt lakoma! Itt az ideje,hogy csináljak én is:))

    VálaszTörlés
  2. Épp a minap mondták a kolléganőim, hogy ilyent készítenek és hogy ezt főzni kell.
    Anya is maga készítette, mert a házi sokkal finomabb és mennyei illata van. Vega korszakom óta nem eszem sertést, azért a húsos részéből lenyisszantottam pár falatot ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A házi tényleg sokkal finomabb, főzés közben szinte az egész házban érezni az illatát. A malachús pedig olyan jó gyenge, hogy szinte szét omlik a szájban!!

      Törlés
  3. Jöhetne többször is:) Imádom!

    VálaszTörlés
  4. babérlevél, kakukkfű, oregánó, köménymag, bors hagyma, fokhagyma, 15%só. 1,5 óra főzés elég, de lehet több is. Meg kell kóstolgatni.

    VálaszTörlés