A férjem szokta hozni a ricottát a nagy Itáliából, idehaza is is kapható de szerintem az eredeti olasz az igazi. Kaptam még tőle király datolyát,- hát az valami fenséges. Gondoltam összehozok a kettőből valamit, kekszet és tejszínt mindig tartok itthon, így nem is volt kérdéses a mai desszert.
Alapként csokis kekszmorzsát készítettem, rá pedig a krémes, tejszínes ricottát, datolyakockákkal a közepén. Lezárásként pedig egyszerűen csak megszórtam cukrozott kakaóval és marcipán rózsát gyurmáztam a közepére.
Mondanom sem kell, mennyire ízlett az egész családnak.
HOZZÁVALÓK :
1 cs győri édes kakaós keksz
10 dkg olvasztott vaj
A kekszet aprítóban összetörjük, a vajat megolvasztjuk és jól összedolgozzuk, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a krémet:
30 dkg ricotta - vagy helyette túró
porcukor izlés szerint
1 citrom reszelt héja
2 dl hulala tejszín
1 / 2 cs zseletin fix
15 dkg felkockázott datolya
porcukros kakaó
A ricottát a cukorral és a reszelt citromhéjjal jól kikeverjük, beleszórjuk a datolyakockákat és a zseltin fixet is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a krémmel, amit egyenletesen rásimítunk a kekszes alapra és hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt megszórjuk cukrozott kakaóporral .
JUDITKA KONYHÁJA
Ez maga a mennyország! Huuu de fini lehet:))
VálaszTörlésHu de jól néz ki! ;-)
VálaszTörlésEszembe nem jutott volna ilyen ízharmónia, izgalmasan hangzik.
Nem győzöm menteni a receptjeidet ;-)
Zselatin hiánya miatt, inkább poharas krémként fogom készíteni...már érzem az ízét.
Szóellenőrző izét ki tudod kapcsolni? Mert nagyon nehéz miatta üzenetet küldeni.
Köszi lányok!
VálaszTörlésTudtam én mit kell hoznom!!! Nagyon fincsi lett:)
VálaszTörlésFantasztikusan néz ki! Szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlés