,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 11., kedd

ROZMARINGOS CSIRKECOMB GYÜMÖLCSMÁRTÁSSAL





Nagyon szeretem a gyümölcsöt, húsok mellé, most szilva és nektarinból készítettem el ezt a pikáns gyümölcs mártást. Érdemes kipróbálni!!

Végy szép nagy csirkecombokat, dörzsöld be olivaolajos -  sós - őrölt rozmaringos keverékkel , rakd tepsibe és dobj rá pár szál friss rozmaringot. Önts alá kevés citromos sört és lefedve süsd legalább háromnegyedóráig. Ekkor vedd le a fóliát, locsolgasd meg a saját levével és süsd amíg szép piros nem lesz.

A mártáshoz magozd ki a szilvát, vágd cikkekre a nektarint. Karamellizálj 2 ek barnacukrot, dobj bele 1 ek vajat, majd a gyümölcsöket, öntsd fel 1 , 5 dl vörösborral. Ízesítsd 1 cirtom levével 1 - 2 db szegfűszeggel és forrald amíg szépen besűrűsödik.













1 megjegyzés:

  1. Nálunk apa rajong a csirke combokért,jó magam pedig a mellekért vagyok oda. De nagyon gusztusos ,és a tálalása is szuper:)

    VálaszTörlés