,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. október 10., szerda

VÖRÖSBOROS MARHARAGU



Holnap elutazok a párommal olaszo.- ba, jól esik majd a kikapcsolódás és a pihenés, ebben a szép őszi időben. A gyerekeimet bőven elláttam étellel, amit napi adagokban lefagyasztottam, de ha kedvük támad másfélét enni,  a lányom már sok mindent el tud készíteni, úgyhogy most ő veszi át a fakanalat a konyhában. Szeretjük a marhahúst, éppen ezért készítettem ezt a tartalmasabb vörösboros marharagut.

HOZZÁVALÓK :
1 , 5 kg marhalapocka és fartő vegyesen
10 dkg szalonna 
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 szál répa
2 szál zöldség
1 kisebb zeller
só, bors, babérlevél, őrölt kömény és paprika
majoránna, paradicsompüré, paprika
3 dl vörösbor

ELKÉSZÍTÉS
A marhahúst felkockázzuk és előző este befűszerezzük, majd ráöntjük a vörösbort és hagyjuk egész éjszaka pácolódni.
A szalonnát zsírjára sütjük és egy pörköltalapot készítünk, rátesszük a húst és félpuhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket és készre főzzük. Burgonyapürével tálaljuk.




4 megjegyzés:

  1. De jó lesz neked! Érezd jól magad,kellemes kikapcsolódást kivánok neked-nektek.

    VálaszTörlés
  2. Most egy kicsit irígy vagyok! A férjem most itthon van, hétfőn megy vissza, de már most hiányzik...:)
    A fotóid gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos az étel, meseszépek a fotók!
    Jó utat, élményekben gazdag, szép napokat kívánok Itáliában! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és szép a tálalás! Gyönyörű lett a fotó ;-)
    Pihentető kikapcsolódást kívánok, ősszel csodaszép lehet ott a táj.
    Tessék jó kis olasz recepteket gyűjteni.
    A minap olvasgattam, hogy a déli részen, a mediterrán étrend nagyon egészséges, jóval egészségesebbek az ott élők.

    VálaszTörlés