Nagyon gyorsan elkészíthető, finom levegős tésztájú pogácsa. Készítettem már égetett tésztából sütit ( gesztenyés ekler ), de most füstölt sajtos pogit készítettem szilveszterre, a sajtos rudacskák mellé. Hankkánál láttam és nagyon megtetszett.
HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
- 4 dl tej, 16 dkg margarin, 32 dkg liszt, fél ek só, 6 db tojás, 16 dkg reszelt sajt
- 1 tojás a kenéshez
A tejet forráspontig melegítjük a margarinnal, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd addig főzzük amíg elnem válik a tészta az edény falától. Kihűtjük.
A tojásokat egyenként elkeverjük benne és végül hozzáadjuk a sajtot is. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
Tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórhatjuk sajttal és előmelegített sütőben 210°C -on kb 20 - 25 percig sütjük.
Örülök, hogy elkészítetted, remélem, nektek is ízlett! :) Nagyon szépek lettek! :)
VálaszTörlésNagyon finom lett és tetszett a családnak is:) Úgy gondolom sokszor készítem majd!
Törlés