,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''
LENCSEKRÉMMEL TÖLTÖTT TOJÁS
A szilveszteri hidegtálra ajánlom ezt a finom lencsekrémes falatokat, amit Gizinél találtam. Mondhatni nagyon finom, pirítóssal vagy grissinivel kínálhatjuk.
HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
- 20 dkg lencsét, 1 fej apróra vágott vöröshagymával, pár gerezd fokhagymával, sóval, ételízesítővel és babérlevéllel puhára főzünk. Lecsepegtetjük és botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat keményre főzzük, ketté vágjuk és kiszedjük a sárgáját, összekeverjük a lencsével, adunk hozzá mustárt, tejfölt, aprított petrezselyemzöldet, ízlés szerint ízesítjük sóval, fehérborssal.
Majd a pürét visszatöltjük a tojásokba, a kimaradt krémet pedig kis tálkából kínálhatjuk.
Sikerekben és Egészségben, Gazdag Új Évet Kivánok Neked és családodnak!
VálaszTörlésKöszönöm Böbe! Neked is és a családodnak is Boldog Új Évet Kívánok!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, alkalomadtán kipróbálom én is! :)
VálaszTörlés