»HOZZÁVALÓK«
Kakaós tészta :
- 15 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 1 ek kakaópor
- 5 dkg vaj, 1 kk sütőpor, kb 1 ek tejföl
Sárga tészta :
- 35 dkg liszt, 18 dkg porcukor, 18 dkg hideg vaj
- csipet só, 3 tojássárgája, 10 g sütőpor
- kb 3 ek tejföl
- 15 dkg durvára vágott dió, 6 - 8 ek baracklekvár
Krém :
- 6 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
tetejére :
- 3 tojásfehérje, csipet só, 20 dkg porcukor
- étcsokoládé
- A kakaós tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 3 felé osztjuk és folpackba tekerve mélyhűtőbe tesszük.
- A sárga tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta, majd folpackba csomagolva legalább 60 percre hűtőbe tesszük.
- A pudingport megfőzzük a tejben, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva, hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A sárga tésztát 3 egyforma részre osztjuk, az egyik gombócot 20 * 30 cm - es lappá nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük 2 - 3 ek lekvárral, megszórjuk dió 1 / 3 - ával és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a kakaós tészta szintén 1 / 3 - át. Így járunk el a másik két lappal is, ezután külön - külön, mindhárom lapot kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a kakaós rész legyen mindig felül. A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd 2 - 3 részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A habot elsimítjuk a sütemény tetején, étcsokit reszelünk rá ,majd másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése