,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 31., hétfő

KORHELYLEVES


 Az ünnepi megterhelő étel és süti evészet után igazán jólesik ez a savanykás, tartalmas káposztaleves. Bár évközben is készíthetjük, mégis az új év jellegzetes levese.

HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS


- 30 dkg kolozsvári szalonna
- fél kg savanyú káposzta
- 2 szál répa
- 2 szál gyökér
-1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 4 - 5 pár füstölt virsli
- só, bors, pirospaprika
- 2 db babérlevél
- köménymag
- 3 dl tejföl + 1 ek. liszt

A felkockázott szalonnát kevés sertészsíron kisütjük, hozzáadjuk az aprított hagymát és fokhagymát majd  együtt átpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és hozzátesszük az átmosott káposztát, ízesítjük és  felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket majd puhára főzzük, ha megfőtt belekarikázzuk a virsliket, főzzük pár percig és a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk a levest. Összeforraljuk és szükség szerint még ízesítjük.






3 megjegyzés: