HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- fél kg savanyú káposzta
- 2 szál répa
- 2 szál gyökér
-1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 4 - 5 pár füstölt virsli
- só, bors, pirospaprika
- 2 db babérlevél
- köménymag
- 3 dl tejföl + 1 ek. liszt
A felkockázott szalonnát kevés sertészsíron kisütjük, hozzáadjuk az aprított hagymát és fokhagymát majd együtt átpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és hozzátesszük az átmosott káposztát, ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket majd puhára főzzük, ha megfőtt belekarikázzuk a virsliket, főzzük pár percig és a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk a levest. Összeforraljuk és szükség szerint még ízesítjük.
Boldog új évet kívánok!
VálaszTörlésKöszönöm és viszont kívánom!:)
TörlésKöszönöm Hankka! Neked is Boldog Új Évet Kívánok!:)
VálaszTörlés