,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 30., vasárnap

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA




Tartalmas egytálétel, nagyon szeretjük és gyakran készítem. Tejföllel gazdagon meglocsolva, friss kenyérrel igazán laktató rizses étel.

HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS

- 1 kg savanyított káposzta
- 70 dkg raguhús
- 35 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pár füstölt kolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
- 2 nagy pohár tejföl

A savanyú káposztát átmossuk majd megdinszteljük a szalonnazsíron és az apróra vágott hagymán. Megszórjuk pirospaprikával és őrölt köménnyel.
A darált húst a megfonnyasztott hagymával együtt  puhára pároljuk, ízesítjük.
A rizst is megfőzzük, majd összekeverjük a hússal.
Egy tepsit szalonna zsírral kikenünk, ( nálam római tál, amit előzőleg hideg vízbe áztattam ) az aljára elterítjük a káposzta 1/3 - át, rákanalazzuk a rizseshús felét, erre kerül megmaradt káposzta fele és a kolbászkarikák.. Ekkor jócskán meglocsoljuk tejföllel. Ismét rizseshús, káposzta, kolbászkarika. A tetejét meglocsoljuk a megmaradt tejföllel és megszórjuk pirospaprikával. Forró sütőben kb háromnegyed óráig pirítjuk. 



2 megjegyzés:

  1. Ez olyan jól néz ki, hogy ma megcsinálom. Még szerencse, hogy van itthon minden hozzá... Nagyon guszta! BUÉK!

    VálaszTörlés
  2. Szia Kriszti! Üdvözöllek a konyhámban, neked és a kedves családodnak is Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok!

    VálaszTörlés