Tartalmas egytálétel, nagyon szeretjük és gyakran készítem. Tejföllel gazdagon meglocsolva, friss kenyérrel igazán laktató rizses étel.
HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
- 1 kg savanyított káposzta
- 70 dkg raguhús
- 35 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pár füstölt kolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
- 2 nagy pohár tejföl
A savanyú káposztát átmossuk majd megdinszteljük a szalonnazsíron és az apróra vágott hagymán. Megszórjuk pirospaprikával és őrölt köménnyel.
A darált húst a megfonnyasztott hagymával együtt puhára pároljuk, ízesítjük.
A rizst is megfőzzük, majd összekeverjük a hússal.
Egy tepsit szalonna zsírral kikenünk, ( nálam római tál, amit előzőleg hideg vízbe áztattam ) az aljára elterítjük a káposzta 1/3 - át, rákanalazzuk a rizseshús felét, erre kerül megmaradt káposzta fele és a kolbászkarikák.. Ekkor jócskán meglocsoljuk tejföllel. Ismét rizseshús, káposzta, kolbászkarika. A tetejét meglocsoljuk a megmaradt tejföllel és megszórjuk pirospaprikával. Forró sütőben kb háromnegyed óráig pirítjuk.
Ez olyan jól néz ki, hogy ma megcsinálom. Még szerencse, hogy van itthon minden hozzá... Nagyon guszta! BUÉK!
VálaszTörlésSzia Kriszti! Üdvözöllek a konyhámban, neked és a kedves családodnak is Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok!
VálaszTörlés