A fő összetevő általában a csicseriborsó, de előfordul, hogy sárgaborsót, szójababot, lóbabot vagy ezek keverékét használják. A csicseriborsót nem főzik ki, hanem hosszú időre beáztatják. Hagymával és fokhagymával együtt ledarálják, golyókat formáznak belőle, majd bő olajban kisütik. Zöldségekkel szolgálják fel, általában pitában. Fűszerezéséhez előszeretettel használnak római köményt és koriandert.
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg csicseriborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- szójaszósz
- őrölt koriander
- őrölt római kömény - nálam kömény
- curry
- csípős pirospaprika
- 2 ek olaj
- só - ízlés szerint
A borsót egy éjszakára szódabikarbónás vízben áztatjuk, majd késes aprítóval a többi hozzávalókkal együtt összeaprítjuk. Ha darabos lenne, még botmixerrel pürésítsük, majd tegyük hűtőbe kb 2 - 3 órára, hogy jól összeálljon.
Vizes kézzel gombócokat formálunk és bő forró olajban kisütjük.
- 20 dkg tönkölybúzaliszt, 3 ek olivaolaj, 1 tk sütőpor, fél kk só, annyi hideg víz, hogy összeálljon a tészta
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és hideg helyen legalább félóráig pihentetjük.
Nagyobb diónyi gombócokat formálunk, a tenyerünkkel jól ellapogatjuk és száraz forró serpenyőben , mindkét oldalát megsütjük. Konyharuhával betakarjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Csatlakozz hozzám a facebookon is !
juj, ezt én is nagyon szeretem! :)
VálaszTörlésÉrdekes ez a recept, szerintem megy a listára és egyszer kipróbálom.
VálaszTörlés