HOZZÁVALÓK
- 8 - 10 db csirke alsócomb
- só, bors, őrölt kömény, 1 fej fokhagyma,
A combokat sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, megszórjuk őrölt köménnyel és letakarva legalább 1 órán át hűtőben pácoljuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk és 160 fokos sütőben, kb 1 óráig sütjük.
Amíg sül a hús elkészítjük a köretet és amire szükségünk van :
- 30 dkg főtt, füstölt császárszalonna- 2 fej lila hagyma
- 1 / 2 ek sűrített paradicsom
- 1 kg burgonya
- petrezselyemzöld
- só
A burgonyát kisebb kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
A szalonnát, hagymát felkockázzuk és egy serpenyőben együtt megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés vizet és a leszűrt burgonyát. Összeforgatjuk, ha szükséges megsózzuk és megszórjuk egy csokornyi vágott petrezselyemmel.
De jól néz ki, viszem is a receptet! :) Hétvégére vendégeket várunk, lehet, hogy ez lesz az egyik fogás! :)
VálaszTörlésMegtévesztő az étel elnevezése! Sajnos a napokban hallottam olyat, hogy valaki
VálaszTörléscsirke csülköt keresett a boltban :(