HOZZÁVALÓK
- 70 dkg raguhús (fele marha - fele sertéshús )
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csokor kapor
- só, bors
- őrölt koriander
- 2 ek zsemlemorzsa
A darálthúst keverjük össze a tojással, a felkockázott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott kaporral és a zsemlemorzsával. Ízesítsük és hagyjuk állni, majd formáljunk kisebb gombócokat.
Egy teflonserpenyőbe hevítsünk kevés olajat és süssük pirosra a húsgolyókat.
MÁRTÁS
- 2 ek vaj, 1 ek liszt, 1 marhahúsleves kocka, 3 dl víz
A leveskockát oldjuk fel 3 dl forró vízben. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a leveskockás vízzel. Forraljuk jól össze.
Tálaljuk a húsgolyókat a szósszal és adjunk mellé burgonyapürét.
Ez nagyon jól hangzik! Sokáig nem szerettem a kapros ételeket, de mostanában kezdem megkedvelni. Ez mindenképpen kipróbálós! :)
VálaszTörlésElőször azt hittem, hogy sima húsgolyók és a mártásban van a kapor, de ahogy olvasom a húsban a kapor. Nagyon pikáns lehet. Ha lesz friss kapor megcsinálom és még a mártásba is teszek kaprot. Legfeljebb a párom nem fog enni, ugyanis utálja ezt a fűszert...Szóval guszta!
VálaszTörlésCsiperke, Kriszti!
VálaszTörlésKicsit féltem én is, hogy nemfog a csemetéknek tetszeni,elöször nem is árultam el nekik,hogy kaprot vágtam a fasírtba,de ripsz - ropszra elfogyott:)- tehát ízlett nekik.Én személyszerint imádom a kapros ételeket!
Nálunk is a paradicsomos a favorit, de nagyon finom lehet a kapros is, különösen így, mártással és krumplipürével körítve! :)
VálaszTörlés