,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. február 15., péntek

SAJTOS - BROKKOLIS KOSÁRKÁK és TÁSKÁK




Ma gyönyörű, kellemes hőmérsékletű, napos idő volt mifelénk - olyan igazi tavaszias:) épp ezért a fényképek is tavaszias hangulatban készültek, nem beszélve a brokkolis kosárkákról ill. táskákról. Imádom ezt a péksüteményt, olyan egyszerű az elkészítése, hogy tovább tart leírnom a receptet, mint ahogy elkészült.



HOZZÁVALÓK
- 2 cs friss leveles tészta
- 20 dkg tömlős natúr krémsajt
- 1 db közepes brokkoli
só, pici bors

A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és villával jól összetörjük. A krémsajttal jól kikeverjük ízlés szerint ízesítjük.
Az egyik tekercs tésztából 6 db, 11 cm - es átmérőjű köröket, a másikból pedig 6 db egyforma négyzeteket vágunk, majd belehelyezzük egy minipite sütő mélyedéseibe. Megtöltjük mindegyiket egy evőkanál sajtos brokkolis krémmel, széleit pedig lekenjük enyhén felvert tojással.
Előmelegített 180 fokos sütőben szép ropogósra sütjük.




3 megjegyzés:

  1. Lassan megszerettetsz velem mindent, amit idáig nem voltam hajlandó megenni. A brokkolit sem szeretem, de ezt most tuti megenném!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, mégis annyira finom lehet, nagyon guszta a képeken! :) Nekem való recept! :)

    VálaszTörlés
  3. Holnap próba. Biztos nagyon finom lesz! :)
    Dia

    VálaszTörlés