Lassan beköszönt a tavasz - már alig várom - a napfényt a meleget, a madárcsicsergést, hogy még többet lehessek a szabadba. Mivel kertes házban lakunk ez igencsak előny, de sok tennivaló is akad mindig a ház körül. A piacokon is lassan megjelennek a friss zöldségek, így a zsenge karalábé, újhagyma, hónapos retek stb.
A zsenge karalábénak nem tudok ellenállni, nyersen szeretem a leginkább, de levesnek, főzeléknek is nagyon finom.
HOZZÁVALÓK
- fél kg csirkemell
- 2 db zsenge karalábé
- 2 szál répa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- só, bors, kurkuma
- 1 kispohár tejföl
- 1 ek étk keményítő
- 1 - 2 ek vaj
- petrezselyemzöld
- darált paprika
- A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, belekarikázzuk répát és együtt tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
- Felöntjük vízzel, ízesítjük majd félpuhára főzzük.
- A karalábét kockákra, a levelét pedig apróra vágjuk. Beletesszük a levesbe és készre főzzük.
- A tejfölben kikeverjük a keményítőt és besűrítjük a levest, összeforraljuk és tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Nagyon finom leves, én is szeretem. Már alig várom én is a piacon kapható zsenge karalábékat, hogy töltve készítsem el. Guszta!
VálaszTörlésÓ, ez nem is csak egy egyszerű karalábéleves, hiszen finom omlós husi is van benne, ami miatt már nálunk is díjazná a család! :) Meg is jegyzem magamnak! :)
VálaszTörlés