,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. február 25., hétfő

TAVASZI , ZSENGE KARALÁBÉLEVES




 Lassan beköszönt a tavasz - már alig várom - a napfényt a meleget, a madárcsicsergést, hogy még többet lehessek a szabadba. Mivel kertes házban lakunk ez igencsak előny, de sok tennivaló is akad mindig a ház körül. A piacokon is lassan megjelennek a friss zöldségek, így a zsenge karalábé, újhagyma, hónapos retek stb.
A zsenge karalábénak nem tudok ellenállni, nyersen szeretem a leginkább, de levesnek, főzeléknek is nagyon finom.






HOZZÁVALÓK
- fél kg csirkemell
- 2 db zsenge karalábé
- 2 szál répa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- só, bors, kurkuma
- 1 kispohár tejföl
- 1 ek étk keményítő
- 1 - 2 ek vaj
- petrezselyemzöld
- darált paprika

- A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, belekarikázzuk répát és együtt tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
- Felöntjük vízzel, ízesítjük majd félpuhára főzzük.
- A karalábét kockákra, a levelét pedig apróra vágjuk. Beletesszük a levesbe és készre főzzük.
 - A tejfölben kikeverjük a keményítőt és besűrítjük a levest, összeforraljuk és tálaljuk.












JÓ ÉTVÁGYAT !

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom leves, én is szeretem. Már alig várom én is a piacon kapható zsenge karalábékat, hogy töltve készítsem el. Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez nem is csak egy egyszerű karalábéleves, hiszen finom omlós husi is van benne, ami miatt már nálunk is díjazná a család! :) Meg is jegyzem magamnak! :)

    VálaszTörlés