,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. február 26., kedd

KÖNNYED TÉSZTAVACSORA . . .

Tonhalas, olívabogyós spagetti




Hihetetlen napos, meleg idő volt ma mifelénk, szinte az ember nem is szívesen tartózkodott bent a négyfal között. Ahogy a napsugár melegítette és cirógatta az ember arcát maga volt az ellazulás és a feltöltődés, főleg a megannyi madársereg csicsergése, pedig zene a füleimnek - hát kell ennél több. Épp ezért nem is sokat tevékenykedtem a konyhában, ki kellett használni ezt a jó időt. A tegnapi karalábé leves mellé készítettem vacsorára, ezt a tonhalas spagettit, olívabogyóval.






HOZZÁVALÓK
- 2 tonhalkonzerv
- kispohár tejföl
- fekete olivabogyó
- petrezselyemzöld
- só, bors
- citromlé
- 35 dkg barilla n.5 spagetti

- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
-  A halkonzervet lecsöpögtetjük, ha darabosat vetünk azt villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, ízesítjük és jól kikeverjük.
- Az olivabogyót leszűrjük, felkarikázzuk és beleforgatjuk a szószba.
- Az egészet átforgatjuk a tésztával, citromlével jól meglocsolva fogyasztjuk.












2 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, mégis nagyon guszta és finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedvemre lenne, az biztos. Nagy halpárti vagyok, meg mindenféle vízben élő dologgal. Szóval guszta és egyszerű, nem utolsó sorban finom is!

    VálaszTörlés