Remek kis levest hoztam össze : - krémleves, mert imádom, - narancsszínű, mert a kedvenc színem, - finom és ízletes - olyan tavaszváró leveske, ebben a zord időben. Nem beszélve a jelentős vitamin és tápértékéről és a magas karotin forrásáról. Már napi 2-3 dl sárgarépa-lé kiválóan pótolja az ásványianyag-szükségletünket.
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldségleves kocka
- 1 dl tejszín
- 1 babérlevél
- 1 ek szárított kakukkfű
- só, bors, olívaolaj
- fél gumó zeller
Egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, még kb 1 percig pirítjuk, majd beledobjuk a felkarikázott sárgarépát is. Ezzel is pirítjuk 1-2 percig, majd felöntjük 1 , 5 l vízzel, beledobjuk a leveskockát. Ízesítjük és puhára főzzük, a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, jól kiforraljuk.
A zellert apróbb kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olivaolajon megpirítjuk, tálaláskor a levesbe szórjuk.
A zellert apróbb kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olivaolajon megpirítjuk, tálaláskor a levesbe szórjuk.
Nagyon guszta,nagyon enném!:))
VálaszTörlésÍnycsiklandozó képek, és remek íz. Én is megenném most. :))
VálaszTörlésNálam is bármikor jöhetnek a krémlevesek, nagyon szeretem! :) Gyönyörű a színe a répakrémlevesednek, és nagyon finom is lehet! :)
VálaszTörlés