A hétvégén készült ez a finom pástétom, amihez tésztasalátát és sok- sok zöldséget kínáltam. A gyerekeim imádják a tésztasalátát, így nekik ezzel kedveztem, én pedig jó sok összevágott zöldséggel fogyasztottam - és persze kint a teraszon.
A tésztasaláta receptjét itt megtaláljátok.
HOZZÁVALÓK
- 1 kg darált sertés comb
- 2 zsemle
- 1 fej fokhagyma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 db tojás
- só, bors, őrölt koriander
- 1 csokor petrezselyem
- pirospaprika, ételízesítőpor
- 2 kisebb répa reszelve + még 4 db
- füstölt baconszalonna
- zsemlemorzsa
- A zsömlét tejben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk.
- A 4 db répát félkeményre főzzük.
- A hagymákat és a répát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
- Egy tálban jól összekeverjük az összes hozzávalót és állni hagyjuk legalább 1 óráig, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek
- A két őzgerinc formát kissé beolajozzuk és kibéleljük a szalonnával.
- Belekanalazzuk a húsmasszát úgy félig, középre helyezzük a répát, majd kitöltjük a formát a masszával.
- A túllógó szalonnával betakargatjuk a tetejét és előmelegített 180 fokos sütőben kb félóráig fóliával letakarva, sütjük.
- A fóliát levéve pedig addig sütjük, amíg a szalonna pirulni nem kezd.
- Majd kiborítjuk egy tepsibe és grillfokozaton, még pirítjuk a szalonnát.
Finom a husi és tetszik a saláta is, nagyon szép napsütéses idő volt nálatok! :)
VálaszTörlésIgen,nagyon jó idő volt és szinte percről - percre ébred a természet:)
Törlés