,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 15., hétfő

SÁRGARÉPÁS, HÚSPÁSTÉTOM




Végre ! Itt a jó idő :) 
A hétvégén készült ez a finom pástétom, amihez tésztasalátát és sok- sok zöldséget kínáltam. A gyerekeim imádják a tésztasalátát, így nekik ezzel kedveztem, én pedig jó sok összevágott zöldséggel fogyasztottam - és persze kint a teraszon. 
A tésztasaláta receptjét itt megtaláljátok.




HOZZÁVALÓK
- 1 kg darált sertés comb
- 2 zsemle
- 1 fej fokhagyma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 db tojás
- só, bors, őrölt koriander
- 1 csokor petrezselyem
-  pirospaprika, ételízesítőpor
- 2 kisebb répa reszelve + még 4 db 
- füstölt baconszalonna
- zsemlemorzsa

- A zsömlét tejben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk.
- A 4 db répát  félkeményre főzzük.
- A hagymákat  és a répát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
- Egy tálban jól összekeverjük az összes hozzávalót és állni hagyjuk legalább 1 óráig, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek
- A két őzgerinc formát kissé beolajozzuk és kibéleljük a szalonnával.
- Belekanalazzuk a húsmasszát úgy félig, középre helyezzük a répát, majd kitöltjük a formát a masszával.
- A túllógó szalonnával betakargatjuk a tetejét és előmelegített 180 fokos sütőben kb félóráig fóliával letakarva, sütjük.
- A fóliát levéve pedig addig sütjük, amíg a szalonna pirulni nem kezd.
- Majd kiborítjuk egy tepsibe és grillfokozaton, még pirítjuk a szalonnát.



2 megjegyzés:

  1. Finom a husi és tetszik a saláta is, nagyon szép napsütéses idő volt nálatok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,nagyon jó idő volt és szinte percről - percre ébred a természet:)

      Törlés