,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 18., csütörtök

TÚRÓS - SNIDLINGES POGÁCSA



Időnként megkell nyírkálni a snidlinget, hogy friss új hajtások fejlődjenek és ez jó alkalom volt arra, hogy egy maréknyit  felhasználjak ehhez a pogácsához.
 Ez a pogácsa - gyors, egyszerű, kelesztés és hajtogatás nélküli, a túrótól puha, a snidlingtől pedig kellemesen  aromás ízű. A magok a tetejükön pedig, már csak hab a tortán. 







HOZZÁVALÓK
- 60 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 1 cs élesztő
- 40 dkg puha margarin
- 2 db tojás
- 1 ek só
- kb 1 , 5 dl tej
- egy jó csokornyi metélőhagyma
KENÉSHEZ
- 1 tojás 
- 1 tk tejföl

- Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
- A snidlinget apróra vágjuk, a túrót összetörjük.
- Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és folpackkal letakarva hűtőbe tesszük legalább egy órára.
- A tésztát, lisztes felületen kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és felcsavarjuk.
- Majd ismét kinyújtjuk úgy 2 cm - es vastagságúra.
- Pogácsaszaggatóval ( 4 cm ) kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
- Végül lekenjük a tejfölös tojással és megszórjuk len, - szezám ill. nigella maggal .
- Előmelegített 200 °C - os sütőben szép pirosra sütjük - kb 15 - 20 perc.










3 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek ezek a pogik, annyira guszták! :) És nagyon finomak is biztosan! :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper jól sikerült, életem pogija. Kétszer annyi sót raktam bele, és a tetejére sajtot. Köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés