A medvehagymát gondolom sokan ismerik és sokan nem. A medvehagyma a népi gyógyászat egyik legfontosabb növénye. A tavasszal szedhető zsenge levél illata és íze erősen emlékeztet a fokhagymáéra, de a gyógyító ereje többszöröse annál. Nagyon népszerű az utóbbi években, mert elég sok a felhasználási lehetősége, nem beszélve az élattani hatásairól. Bővebb infó itt.
HOZZÁVALÓK
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 nagyobb burgonya
- 1, 5 dl főzőtejszín
- só, bors, szerecsendió
- ételízesítő
- olivaolaj
- Kevés olajon megfonnyasszuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a felaprított medvehagymaleveleket és a zúzott fokhagymát.
- Kicsit átpároljuk , felöntjük kb 1 l vízzel és beletesszük a felkockázott burgonyát
- Ízesítjük és addig főzzük, amíg megpuhul a burgonya.
- Végül hozzáöntjük a tejszínt, jól összeforraljuk és botmixerrel pürésítjük.
- Tálaláskor megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval és kínálhatunk mellé crutont, fokhagymás pirítóst, esetleg kisütött baconszalonnát is.
Hű nagyon szeretjük, hét végen nálunk is ilyen leveske volt!:-))
VálaszTörlésFinom lehet a leveske, szeretjük a burgonyát és a medvehagymát is! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
VálaszTörlés