Egyszerű tortácska, nemcsak a hétköznapokra. A piskóta is különleges, mert mentaízű,
a tetejére pedig friss, magyar eper került.
TIPP :
Mentás cukrot egyszerűen készíthetünk.
- Egy mozsárba tegyünk 1 ek kristálycukrot és zúzzuk össze, egy jó pár mentalevélkével.
A cukrot tehetjük tésztába ill. krémbe keverve.
PISKÓTA : - 20 dkg cukor, + 1 ek mentás cukor, 12 dkgvaj, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 / 2 cs sütőpor, 5 dkg kakaópor, 1 dl meleg víz
KRÉM : - 25 dkg mascarpone, 1 tábla fehércsokoládé, 2, 5 dl tejszín
Eper a díszítéshez
- A lisztet elegyítjük a sütőporral és a kakaóval.
- Majd hozzáadjuk kis adagokban a vajas részhez, a vízzel együtt.
- 18 cm - es vajazott lisztezett formába simítjuk és előmelegített 180 °C - on, kb 25 percig süssük. ( Tűpróba ! )
- Ha megsült, tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.
- A krémhez, gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
- A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a mascarpónét az olvasztott csokival együtt.
- A piskótát vágjuk ketté, a krém felét simítsuk a tortalapra, majd illesszük rá a másik lapot is.
- A tetejét kenjük be a maradék krémmel és díszítsük félbevágott eperszemekkel.
Nagyon guszta torta! És a cukor ízesítése is nagyon szuper ötlet. Ki fogom próbálni...
VálaszTörlésKöszönöm:) nagyon finom,elhiheted - és az ízt még fokozhatjuk, ha még több mentás cukrot teszünk a tésztához.
VálaszTörlésÉn a csokiban is nagyon szeretem a mentásat, úgyhogy ezt is szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésEper helyett milyen gyümölcsöt ajánlasz még hozzá? Így az őszi szezonban már nem fogok kapni :(
VálaszTörlésA rozé szőlő igazán jól mutatna rajta, persze kimagozva.
Törlés