Pikáns húsgombócok paprikába ültetve, a tejszínes mártás, pedig még csak fokozza a pikánsságát.
Egy gasztroújságban találtam rá a receptre és nagyon megtetszett.
Kb jó egy órát vesz igénybe az elkészülése és mondhatni nagyon finom étel kerekedett ki a végére.
HOZZÁVALÓK
- személyenként egy nagyobb kaliforniai paprika
- fél kg darálthús
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- fűszerek : pirospaprika,
só, szinesbors, őrölt koriander és chili
petrezselyemzöld
SZÓSZ
- 1 húsleveskocka
- 3 dl tejszín
- 1, 5 dl forró víz
- 1 ek étk keményítő
- A darálthúst az összes hozzávalóval jól összekeverjük.
- A paprikákat félbevágjuk, magjait eltávolítjuk.
- A húsmasszából gombócokat formálunk, betöltjük a paprikákat és egy tűzálló tálba rakosgatjuk.
- A leveskockát oldjuk fel forró vízben és keverjük el a tejszínnel, majd locsoljuk a paprikákra.
- Előmelegített 180 °C - on süssük kb 45 percig.
- Amikor kész van, öntsük le a tejszínes szószt a paprikáról és egy serpenyőbe, 1 ek étk keményítővel sűrítsük be.
- Tálaláskor a besűrített szósszal tálaljuk.
Nagyon-nagyon guszta, igazán finom lehet! :)
VálaszTörlésÖsszefutott a nyál a számban + szemet is gyönyörködtet a tálalásod és a fényképezésed:) Hétvégén elkészítem!
VálaszTörlés