Egy régi receptgyűjteményemből készítettem ezt a finom, lekváros linzert. Az érdekessége, hogy tojáshabbal van körbenyomva a teteje, úgy megy a sütőbe és még forrón betöltjük lekvárral.
Napokig eláll és nagyon finom a kívül szilárd, belül hígabb tojáshabtól.
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg liszt , 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojássárga, 1 mk sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipet só
- 1 kk vaníliaaroma
TOJÁSHAB
- 2 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 / 2 ek keményítő, pár csepp citromlé
- baracklekvár
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, legalább félórára.
- Kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 6 cm - es átmérőjű hullámos szaggatóval kiszaggatjuk.- Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a finomra szitált porcukrot és a keményítőt.
- Habzsákból rányomjuk a tészta széleire és 180 °C - os sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
- A levárt simára keverjük és szintén habzsákba téve kitöltjük a habkarikák közepét.
- Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Ezt imádom, kérnék is belőle, ha lehetne :)
VálaszTörlésCsodaszép!
VálaszTörlésIstenien néz ki, biztosan ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésGyönyörűek!
VálaszTörlés