A torta magában is nagyon finom, csak úgy porcukorral megszórva, de tölthetjük, a fantáziánk szerint különböző gyümölcsökkel, csokoládéval, akár lekvárral is.
A recept : Neil Perry könyvéből való, én még a tésztához adtam 1 ek citromfüves cukrot.
- 33 dkg görög joghurt,
- 4 db tojás,
- 10 dkg cukor,
- 3 ek liszt,
- 1 citrom leve és lereszelt héja,
- 1 rúd vanília kikapart magja,
- 1 ek citromfüves cukor
- 20 dkg eper + 3 ek cukor
- 2, 5 dl tejszín
- A tojásokat válasszuk ketté.
- A sárgákat a cukorral keverjük habosra és adjuk hozzá a citromfüves cukrot is.
- A cukros tojáshoz szórjuk a lisztet, öntsük hozzá a joghurtot és ízesítsük vaníliával és a citrom héjával, levével.
- Végül keverjük hozzá a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
- Egy 18 cm - es tortaforma alját és oldalát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát.
- Előmelegített sütőben süssük kb 40 - 45 percig. ( Tűpróba ! )
- Ha megsült vegyük ki a formából, húzzuk le a papírt és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Az eperhabhoz, daraboljuk fel az epret majd a cukor hozzáadásával addig főzzük amíg jól besűrűsödik.
- Ekkor villával jól törjük össze és forgassuk hozzá a tejszínhabhoz.
- Töltsük meg a tortácskát, tetejére pedig reszeljünk citromhéjat.
TIPP :
- egy mozsárba szórjunk egy ek cukrot és tépjünk bele cirtomfűleveleket, majd zúzzuk össze.
- Ha a joghurtot sűrű szövésű anyagon keresztül lecsöpögtetjük, finom krémes és nagyon sűrű, görög joghurtot kapunk.
Kedves Judit!
VálaszTörlésÖrülök, hogy rám találtál, így én is rád tudtam találni. Lesz mit nézelődnöm, a képeid is gyönyörűek.
Éva
Látszik a tésztáján, hogy nagyon jó! Ezt a citromfüves cukrot is ki kell próbálnom!
VálaszTörlésKipróbáltam! Én a tetejét is teleraktam eperrel, isteni volt, fel tudtam volna falni egyszerre az egészet. Köszi a receptet.
VálaszTörlés