Rém egyszerű, könnyed, nyári leves, amit akár hidegen, akár melegen is fogyaszthatunk - de most erre a nagy melegre való tekintettel, inkább az előbbire szavazok. Került bele citromhéjjal kevert citrombors is ( Horvát Rozi ), ami még pikánsabbá teszi .
HOZZÁVALÓK
- 1 l húsleves alaplé ( 1 leveskockából )
- 5 dkg rizs
- 2 citrom
- 1 tojássárga
- egy ek vaj
- só, citrombors
- petrezselyemzöld
- Felhevített vajon futtassuk meg a rizst, majd öntsük fel kb 1 l vízzel.
- Dobjuk hozzá a leveskockát és kis lángon főzzük meg a rizst.
- Facsarjuk ki a citromok levét, adjuk hozzá a tojássárgát, pár kanál levest majd keverjük simára.
- Óvatosan, állandó keverés mellett öntsük a levesbe.
- Ízesítsük és szórjuk bele az aprított petrezselymet is.
Guszta, és finom is lehet! A tányér pedig mesés:)))
VálaszTörlésÜdítő leveske, ahogy írod is, hidegen! :) Recept mentve! :)
VálaszTörlésRemek leves ilyen kanikulaban....gyönyörű a tálalás is.,a tányér a kanál....tökéletes
VálaszTörlés