,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 21., szerda

RICOTTÁS - HAGYMÁS LEPÉNY






 Egyszerű, nagyszerű, finom, olaszos ízvilágú  lepény, pizza, focaccia,  vagy aminek tetszik.
A hagymától édeskés, a ricottától, krémes, a rozmaringtól pedig aromás.

HOZZÁVALÓK

Tészta
- 30 dkg liszt
- fél cs élesztő
- 2 ek olivaolaj
- 1 tk só
- langyos víz
- 1 tk cukor
Rakomány
- 35 dkg ricotta
- 3 db tojás
- 2 - 2 fej vörös ill. lilahagyma
- só, bors
- friss rozmaring




- A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
- A hagymákat karikára vágjuk és kevés olivaolajon megdinszteljük.
- A ricottát kikeverjük a tojásokkal majd hozzáadjuk a megpuhult hagymát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk és belelapogatjuk egy 33 cm - es átmérőjű kerek sütőformába.
- Eloszlatjuk rajta a tölteléket, megszórjuk friss rozmaringlevélkékkel és kb 20 percig pihentetjük.
- Ezalatt a sütőt 170 fokra előmelegítjük majd aranysárgára sütjük a lepényt.










6 megjegyzés:

  1. Hmmmm.... Nagyon finom lehet. Nagyon szépek lettek a képek!

    VálaszTörlés
  2. Juditka, nézegettem a blogodat, nagyon tetszik. Nem csak az ételeid, a képeid is nagyon szépek, mutatósak! Gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  3. Juditka, nézegettem a blogodat, nagyon tetszik. Nem csak az ételeid, a képeid is nagyon szépek, mutatósak! Gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta a lepényed;
    nagyon szeretjük mi is az ilyesfajta tésztákat! :)

    VálaszTörlés
  5. Ma elkészítettem, nagyon finom lett! :)

    VálaszTörlés