A hagymától édeskés, a ricottától, krémes, a rozmaringtól pedig aromás.
HOZZÁVALÓK
Tészta
- 30 dkg liszt
- fél cs élesztő
- 2 ek olivaolaj
- 1 tk só
- langyos víz
- 1 tk cukor
Rakomány
- 35 dkg ricotta
- 3 db tojás
- 2 - 2 fej vörös ill. lilahagyma
- só, bors
- friss rozmaring
- A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
- A hagymákat karikára vágjuk és kevés olivaolajon megdinszteljük.
- A ricottát kikeverjük a tojásokkal majd hozzáadjuk a megpuhult hagymát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk és belelapogatjuk egy 33 cm - es átmérőjű kerek sütőformába.
- Eloszlatjuk rajta a tölteléket, megszórjuk friss rozmaringlevélkékkel és kb 20 percig pihentetjük.
- Ezalatt a sütőt 170 fokra előmelegítjük majd aranysárgára sütjük a lepényt.
Hmmmm.... Nagyon finom lehet. Nagyon szépek lettek a képek!
VálaszTörlésSzépséges!
VálaszTörlésJuditka, nézegettem a blogodat, nagyon tetszik. Nem csak az ételeid, a képeid is nagyon szépek, mutatósak! Gratulálok!:)
VálaszTörlésJuditka, nézegettem a blogodat, nagyon tetszik. Nem csak az ételeid, a képeid is nagyon szépek, mutatósak! Gratulálok!:)
VálaszTörlésNagyon guszta a lepényed;
VálaszTörlésnagyon szeretjük mi is az ilyesfajta tésztákat! :)
Ma elkészítettem, nagyon finom lett! :)
VálaszTörlés