,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 25., szerda

DIÓS RICOTTA GOMBÓC , SZŐLŐS BORMÁRTÁSSAL








     Desszert  vagy  főétel, bármelyiknek is fogyasztjuk, igen különleges ízvilágot kóstolhatunk ebben az ételben.
Gyorsan kész van, a gombóc főzés nélkül és kukoricadarával készült, a morzsához pedig dió is került.
Mivel szőlőszezon van, a mártásba ízletes muskotályos szőlőszemeket is szórtam.

HOZZÁVALÓK
- 50 dkg ricotta, 15 dkg kukoricadara, 5 dl víz, fél kk só, zsemlemorzsa,  10 dkg őrölt dió
Mártás : - 2 dl édes vagy félédes fehérbor, 3 ek cukor, 1 ek vaníliás pudingpor, 1 dl tejszín, 

- A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz .
- Hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a ricottát, keverjük egyneművé .
- Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval .
- Formáljunk a masszából gombócokat és hempergessük meg a diós  morzsás keverékbe .
- A mártáshoz, a bort forraljuk fel a cukorral .
- A pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, habverővel keverjük simára.
- A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.


















































1 megjegyzés: