Gyorsan kész van, a gombóc főzés nélkül és kukoricadarával készült, a morzsához pedig dió is került.
Mivel szőlőszezon van, a mártásba ízletes muskotályos szőlőszemeket is szórtam.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg ricotta, 15 dkg kukoricadara, 5 dl víz, fél kk só, zsemlemorzsa, 10 dkg őrölt dió
Mártás : - 2 dl édes vagy félédes fehérbor, 3 ek cukor, 1 ek vaníliás pudingpor, 1 dl tejszín,
- A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz .
- Hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a ricottát, keverjük egyneművé .
- Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval .
- Formáljunk a masszából gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékbe .
- A mártáshoz, a bort forraljuk fel a cukorral .
- A pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, habverővel keverjük simára.
- A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.
Hmmmm... nagyon jól hangzik :) Biztos finom is :)
VálaszTörlés