Ezt a finom, édes focacciát hoztam nektek Olaszországból. A rendkívül egyszerű és kevés hozzávalókból készült szőlős lepény, a ropogósra sült cukorréteggel a tetején, igazán kényeztető ízkavalkádot alkot. Biztos vagyok benne, hogyha elkészítitek ízleni fog, mert nekünk igen.
HOZZÁVALÓK
TÉSZTA : - 50 dkg liszt, fél cs élesztő, 1 tk cukor, 1 kk só, 3 evőkanál olívaolaj, kb 2 - 3 dl langyos víz
Feltét : - kb 60 dkg fekete vagy rozé kimagozott szőlőszem, 10 dkg barnacukor, 8 evőkanál olívaolaj
- A tésztához, kb 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
- Majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és tésztát dagasztunk.
- Langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta kétfelé vesszük, átgyúrjuk.
- Kb 30 x 40 - es téglalap alakúra kinyújtjuk.
- Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk szintén az olaj felét és kirakjuk a felezett és kimagozott, szintén a fele adag szőlőszemmel.
- Kinyújtjuk a másik tésztát is, majd betakarjuk vele az szőlőszemeket.
- Most fordított a sorrend, kirakjuk szőlőszemmel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.
- Hagyjuk félóráig pihenni, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 - 40 percig sütjük.
Üdv újra, már vártalak vissza :) Szuper a lepény :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Biztos finom! :)
VálaszTörlés