2013. október 24., csütörtök
LIMONCHELLOSZIRUPOS KÓKUSZTORTA
Hát, én még ilyen finomat nem ettem. Lágy, citromos és az egyik kedvencem. Nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető.
A recept megjelent a Kifőztük októberi számában is.
HOZZÁVALÓK 20 cm -es formához )
- 4 dl kókusztej vagy sima tej
- 10 dkg búzadara
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 2 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- csipetnyi só
SZIRUP
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 , 5 dl limonchello
- A tejben csipetnyi sóval megfőzzük a darát.
- Hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- Belekeverjük a tojásokat.
- A masszát, vajazott lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokra melegített sütőben 35 - 40 perc alatt megsütjük.
- Sűrű szirupot főzünk a hozzávalókból, majd a rácsra helyezett tortát meglocsoljuk vele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gyönyörű szép!! Látom, nagyon olaszos hangulatban vagy, én nagyon örülök, imádom én is :)
VálaszTörlésA tortát még szeptember elején készítettem a Kifőztük magazinnak és csak most jutottam el hogy megírjam a posztot. Így jött össze.
VálaszTörlésNagyon gyönyörűséges! És szerintem ugyanilyen tortatartóm van, a nagymamámtól maradt rám... :))
VálaszTörlésIgencsak régi darab nekem is a tortatál, anyukámtól kaptam, mert neki van még egy .
TörlésNagyon erős, masszív és elegáns is.
Csodaszép! És ez az ízkombináció! Csakis nyerő párosítás lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésNekem is van ilyen "antik" szépségem-és nekem is a Nagymamámtól. :)))
VálaszTörlésAz újságcikkhez gratulálok; a torta gyönyörű, minden alkotórészét imádom (limonchello-t én is szoktam készíteni)!
Szerintem ezt fogom elkészíteni a következő szülinapra! :)
Örülök, hogy tetszik a torta, szerintem is készítsd el mert nagyon finom, a narancsos - cointreu - s változattal is kacérkodom.
Törlés