Már nagyon régi a recept, amit egy nénikétől kaptam, aki már sajnos nincs velünk és most megosztom veletek is.
Készítettem már süteményt, aminek a tésztájába kellett a krumpli, recept : itt - és most a krémbe is került.
Aki már kóstolta nálam, mindjárt gesztenyére tippelt és megdöbbent amikor elsoroltam a krém összetevőit.
Tészta : - 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 1 ek méz, csipet só, 1 - 2 ek hideg víz
Krém : - 30 dkg főtt krumpli, 20 dkg darált dió, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 - 20 ml rumaroma
- Teteje : 1 tábla ( 90 g ) étcsoki, 1 ek étolaj - vízgőt felett olvasztva
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, annyi vízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
- Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább félórára.
- Kétfelé vesszük, lisztes felületen kisodorjuk a tepsi hátoldalának a méretére kb ( 20 x 30 ), amit kivajazunk lisztezünk.
- Nyújtófa segítségével rá simítjuk a tepsi hátlapjára és előmelegített 180 fokon addig sütjük amíg egy kis színt kap.
- Ha megsültek a lapok rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
- A krémhez, habosra keverjük a vajat a cukrokkal, majd hozzáadjuk a darált diót és a kihűlt, áttört főtt
krumplit.
- Ízesítsük a rummal és keverjük egyneművé.
- Töltsük be a lapokat és vonjuk be olvasztott csokival.
Nagyon jól néz ki! Kipróbálós recept! :)
VálaszTörlésTetszik nagyon a krém és a süti is összességében. Tettem már krumplit krémbe amikor Vánczás sütiket készítettem, nem felismerhető, hogy mi van benne. Úgy látszik a régiek tudtak dolgokat:-)
VálaszTörlés