,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 24., vasárnap

TÚRÓS - RÉTESPITE











 Nagyon finom és könnyen elkészíthető ,, édesség " - és milyen egyszerű. 
Amíg a sütő bemelegszik készen is vagyunk az összeállítással.
Egy kiadós leves után igazán jól esik. Tulajdonképpen készíthetjük sósan, édesen, sajttal, túróval, mákkal, almával,  stb . . . 
Én édesen és túróval készítettem és már porcukrot a tetejére nem is igazán igényelt.
A cukor mennyiségét persze a szájízünknek megfelelően adagolhatjuk, de a leírt mennyiség nekem bőven elég volt.
Ötlet : innen

HOZZÁVALÓK
- 2 cs réteslap, 50 dkg túró, 1 cs vaníliás cukor, 2 - 3 ek cukor
 Kence : 2 dl liszt, 2 dl joghurt, 2 dl szódavíz, 1 dl olaj, 2 kk sütőpor, 3 db tojás, 1 ek cukor, csipet  só

- A sütőt melegítsük elő 200 fokra . 
- Készítsük el a kencét : - az összes hozzávalót keverjük simára.
- A túróhoz adjuk hozzá a cukrot és 5 - 6 evőkanálnyit a kencéből, majd keverjük össze.
- Egy réteslapra tegyünk 3 - 4 evőkanállal a masszából, kenjük el egy ecset segítségével és fedjük be egy másik lappal, majd szórjuk meg a túróval.
- Tekerjük fel mint a bejglit és csavarjuk csigaalakra.
- Tegyük a forma közepére.
- A többi lapot is ugyanígy készítsük el és tekerjük a nagyobb csiga köré.
- Végül, egyenletesen locsoljuk meg a megmaradt masszával.





- Toljuk az előmelegített sütőbe és süssük kb 40 percig.
- Langyosan fogyasszuk.









3 megjegyzés: