HOZZÁVALÓK
- 3 dl víz, 30 dkg cukor, 3 - 4 fahéjrúd
- Az összes hozzávalót tegyük egy lábosba és alacsony lángon kezdjük el főzni, kevergessük addig amíg a cukor elnem olvad.
- Majd főzzük tovább kb félóráig.
- Hagyjuk kihűlni a fahéjdarabokkal együtt.
- Szűrjük le és töltsük üvegbe.
- Tároljuk hűtőben.
Kedves Judit! Meddig állhat el ez a szirup? Szeretném elkészíteni, és esetleg ajándékba is adni. Köszönöm a választ! Noémi
VálaszTörlésKedves Noémi
VálaszTörlésMivel nagy a cukortartalma, hűtőben alár 1 hónapig is eláll.
Kedves Juditka!
VálaszTörlésA megfőtt fahéjat díszítésként benne hagyhatom az üvegben?