Szeretem az ilyen gyorsan elkészülő süteményeket.
Az alap egy narancsos ízesítésű piskóta, amit kerek formában sütöttem, de készíthetjük tepsiben is, akkor csak a tetejére simítsuk a mákhabot és szeleteljük kockára.
- 4 db tojás
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 narancs reszelt héja
- 1 narancs leve
- 1 narancs leve
- 18 dkg liszt
- fél cs sütőpor
Mákhab : 3 dl Hulala tejszín , 5 ek darált mák
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A tojást kihabosítjuk a cukorral és a vajjal.
- Belereszeljük a narancsok héját és hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.
- Belefacsarunk 1 narancs levét és egyneművé keverjük.
- Vajazott, lisztezett 18 cm - es formába simítjuk és kb 30 percig sütjük ( Tűpróba ! )
- Ha megsült, rácsra borítjuk, majd kétfelé vágjuk.
- A tejszínt habbá verjük - szükség szerint adhatunk hozzá porcukrot- és beleforgatjuk a mákot.
A narancs és mák jó párosítás, finom lehet ebben a tortában is! :)
VálaszTörlésJó kis kombó! Imádnám! Nagyszerű ötlet! :)
VálaszTörlés