,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 29., péntek

~ MOGYORÓS - TÚRÓS SAROK ~





  Sütésben tapasztalatlan háziasszonyok figyelmébe ajánlom ezt a süteményt.
Magam is meglepődtem, milyen ügyesen kész van - díszítéssel vagy anélkül igazán méltó helyet foglalhat el az  ünnepi asztalon, hiszen mogyoró és mandula ízesítésű aprósütemény .

Ötlet :  Fanny Konyha

HOZZÁVALÓK
Tészta : - 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 db tojás, csipet só, 1 - 2 ek hideg víz
Krém : 5 db tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 cs vaníliás cukor, 50 dkg túró, 2 ek liszt, 2 ek étk. keményítő, 6 ek tej, 1 tk mandulaaroma, 10 dkg őrölt mogyoró, 1 ek kakaópor, 
Díszítés : marcipán dísz

- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
- A tojásokat szétválasszuk, a sárgákat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadva a vajat is, jól kihabosítjuk.
- A túrót áttörjük, a  masszához adjuk, majd beleszitáljuk a lisztes keményítőt és a tejjel eggyütt jól kikeverjük.
- Kétfelé vesszük.
- Az egyik félbe belekeverjük a mandulaaromát.
- A másikba pedig a mogyorót és a kakaót.
- A fehérjéket lágy habbá verjük és mindkét masszához fele - fele arányban hozzákeverjük.
- A tésztát nyújtsuk kb 25 x 35 cm - es nagyságúra, simítsuk vajazott - lisztezett tepsibe és villával szurkáljuk meg.
- Kenjük rá a mogyorós krémet, majd a mandulásat és tegyük a sütőbe.
- Süssük kb 35 percig.
- Ha kihűlt szeleteljük tetszőlegesen és díszítsük marcipándísszel.






2 megjegyzés:

  1. Ezek a csillagok, ahogy húzom az egeret...:D Imádom. Na meg ez a süti, azt hiszem inkább ő lesz a holnapi "áldozatom" :D

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép! Egyszerű és nagyszerű :)

    VálaszTörlés