,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 11., hétfő

SZEZÁMMAGOS BROWNIE




 Hű, ez a brownie hamarabb összeállítható, mint ahogy a sütő bemelegszik a kellő hőfokra, és nem ám megszokott hagyományos, diós, meggyes, stb.- hanem, szezámmagos.
A brownie - nál nagyon el kell találni a sütési időt, hogy még a közepe lágy legyen, mert sokan általában abba a kísértésbe esnek, hogy süssük még - süssük még pár percig és éppen az a pár perc már nem kellene.
Ez a recept tuti siker !

HOZZÁVALÓK
- 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 db tojás, 5 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg liszt, 5 dkg szezámmag

- A sütőt melegítsük elő 160 - 165 fokra.
- Egy tortaformát  ( 22 cm ) ha,  tapadásmentes vajazzuk ki, ha nem, tegyünk bele sütőpapírt és szórjuk bele a szezámmagot.
- A vajat olvasszuk össze a csokoládéval.
- A tojást habosítsuk ki a  tojásokkal, majd öntsük hozzá a langyosra hűlt vajas csokoládét.
- Végül forgassuk bele a kakaós lisztet.
- Öntsük óvatosan a szezámmagra és süssük 25 percig.
- Hagyjuk a formában egy kicsit hűlni, majd borítsuk rácsra.









4 megjegyzés:

  1. Különleges! :) Az a rengeteg, roppanó magocska...hmmmm... :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekesen hangzik, viszont kinézetre csillagos ötös! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehet, szeretem a szezámmagot! :) És nagyon jó, hogy egyszerűen elkészíthető finomság! :)

    VálaszTörlés