A brownie - nál nagyon el kell találni a sütési időt, hogy még a közepe lágy legyen, mert sokan általában abba a kísértésbe esnek, hogy süssük még - süssük még pár percig és éppen az a pár perc már nem kellene.
Ez a recept tuti siker !
HOZZÁVALÓK
- 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 db tojás, 5 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg liszt, 5 dkg szezámmag
- A sütőt melegítsük elő 160 - 165 fokra.
- Egy tortaformát ( 22 cm ) ha, tapadásmentes vajazzuk ki, ha nem, tegyünk bele sütőpapírt és szórjuk bele a szezámmagot.
- A vajat olvasszuk össze a csokoládéval.
- A tojást habosítsuk ki a tojásokkal, majd öntsük hozzá a langyosra hűlt vajas csokoládét.
- Végül forgassuk bele a kakaós lisztet.
- Öntsük óvatosan a szezámmagra és süssük 25 percig.
- Hagyjuk a formában egy kicsit hűlni, majd borítsuk rácsra.
Istenem de guszta,tokeletes!!
VálaszTörlésKülönleges! :) Az a rengeteg, roppanó magocska...hmmmm... :)
VálaszTörlésÉrdekesen hangzik, viszont kinézetre csillagos ötös! :)
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet, szeretem a szezámmagot! :) És nagyon jó, hogy egyszerűen elkészíthető finomság! :)
VálaszTörlés