Sütöttem már többféle süteményt, aminek a tésztájába kerültek zöldségek, úgymint cukkini, répa, cékla, burgonya - de paradicsom még nem.
Ezt az egyszerű csokis kuglófot gazdagítottam paradicsompürével és már a nyers tészta is, igencsak pikáns ízű volt.
Sütés után pedig egy laza és könnyed tésztát kapunk, a paradicsom pedig utóízként jön elő, persze az ízvilága függ a püré minőségétől.
Ötlet : innen - egy kicsit módosítva.
» HOZZÁVALÓK «
- 4 tojás, 15 dkg cukor, 13 dkg liszt, 10 dkg olvasztott étcsokoládé, 2 dkg keserű kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 80 ml olivaolaj, 1 dl paradicsompüré, 1 / 2 tk fahéj, csipet só
- A kuglófformát ( 1, 2 l - es ) vajazzuk és lisztezzük ki.
- A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztes kakaót, a sütőport és az őrölt fahéjat.
- Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és az olivaolajat.
- Végül keverjük a masszához a paradicsompürét is.
- Öntsük a formába és süssük kb 40 - 45 percig. ( Végezzünk tűpróbát )
- Ha kihűlt, csurgassunk a tetejére cukormázat.
Nagyon különlegesen hangzik a paradicsompürével készítve, kíváncsi vagyok, vajon milyen lehet az íze?! :)
VálaszTörlésBiztosan finom, pikáns ízű lehet. Sütőtökkel nem próbáltad még, azzal is jó lehet.
VálaszTörlésParadicsomos süteményt már készítettem, de ez a kuglóf is nagyon tetszik!
VálaszTörlésErre nagyon kíváncsi vagyok milyen lehet :)
VálaszTörlés