,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 20., hétfő

~ PARADICSOMPÜRÉS CSOKIS KUGLÓF ~







 Sütöttem már többféle süteményt, aminek a tésztájába kerültek zöldségek, úgymint cukkini, répa, cékla, burgonya - de paradicsom még nem.
Ezt az egyszerű csokis kuglófot gazdagítottam paradicsompürével és már a nyers tészta is, igencsak pikáns ízű volt. 
Sütés után pedig egy laza és könnyed tésztát kapunk, a paradicsom pedig utóízként jön elő, persze az ízvilága függ a püré minőségétől.

Ötlet : innen - egy kicsit módosítva.

 » HOZZÁVALÓK «
-  4 tojás, 15 dkg cukor, 13 dkg liszt, 10 dkg olvasztott étcsokoládé, 2 dkg keserű kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 80 ml olivaolaj, 1 dl paradicsompüré, 1 / 2 tk fahéj, csipet só

 - A sütőt melegítsük elő 170 °C - ra.
- A kuglófformát ( 1, 2 l - es )  vajazzuk és lisztezzük ki.
- A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztes kakaót, a sütőport és az őrölt fahéjat.
- Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és az olivaolajat.
- Végül keverjük a masszához a paradicsompürét is.
- Öntsük a formába és süssük kb 40 - 45 percig. ( Végezzünk tűpróbát )
- Ha megsült, hagyjuk még a formában legalább 10 percig, majd borítsuk rácsra.
- Ha kihűlt, csurgassunk a tetejére cukormázat.





4 megjegyzés:

  1. Nagyon különlegesen hangzik a paradicsompürével készítve, kíváncsi vagyok, vajon milyen lehet az íze?! :)

    VálaszTörlés
  2. Biztosan finom, pikáns ízű lehet. Sütőtökkel nem próbáltad még, azzal is jó lehet.

    VálaszTörlés
  3. Paradicsomos süteményt már készítettem, de ez a kuglóf is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Erre nagyon kíváncsi vagyok milyen lehet :)

    VálaszTörlés