Hát nem is tudom . . . annyira egyszerű recept.
Sok zöldségből nagyszerű ételt lehet kihozni, mint pl. ez a karfiolos gombapörkölt - na és egy kis tejföllel besűrítve, igencsak gazdag ragut készíthetünk.
Gyorsan kész van, főleg ha konzerv gombával készítjük, mert egyszerre elkészül szinte minden.
Amíg fő a karfiol, a gombás pörkölt is megsül és a tészta is kifő.
» HOZZÁVALÓK «
- egy kisebb karfiol
- fél kg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 2 ek paradicsompüré
- 2 - 2, 5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- pirospaprika, só, bors,
- magyaros fűszerkeverék
- petrezselyem
- A karfiolt szedjük rózsáira és főzzük kb 8 - 10 percig, húsleves kockás vízben.
- A hagymát vágjuk apróra, kevés olajon pirítsuk üvegesre, szórjuk rá a pirospaprikát, és engedjük fel vízzel.
- Dobjuk hozzá a szeletelt gombát ( nálam konzerv ), a feldarabolt paprikát és főzzük puhára, közben ízesítsük.
- A tejfölt keverjük simára a liszttel és sűrítsük be a gombapörköltet.
- Adjuk hozzá a lecsöpögtetett karfiolrózsákat és lassú tűzön forraljuk jól össze.
- Végül szórjuk bele a petrezselymet.
- Galuskával vagy főtt tésztával kínáljuk.
Nagyon kívánatos. Húsmentes napokra tökéletes és ízletes ebéd. Egyszer kipróbálom.
VálaszTörlésEz valami fantasztikus lehet! Felkeltette az érdeklődésem és beindította az ízlelőbimbóimat :)
VálaszTörlés