Most már aztán hó és hó a javából. Beköszöntött a tél és milyen jól esik, egy szelet sütivel kávézni s nézni a hóesést az ablakból. Persze majd a hólapátolás nem lesz ilyen kellemes elfoglaltság . . .
Szerintem a rozmaringot nem kell bemutatni, azon kívül, hogy remek ízesítő, kiváló a gyógyhatása is. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere.
Ez a torta egy egyszerű kevert sütemény, rozmaringos olívaolajjal készítve. Igazából nagyon kellemes olaszos ízvilág.
» HOZZÁVALÓK «
- 2 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 18 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 1 dl olívaolaj
- 1, 5 dl tej
- csipet só
- Egy kisebb serpenyőben, hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a friss rozmaring levélkéket, majd szűrjük át.
- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra, a torta forma ( 22 cm ) alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalát vajazzuk és lisztezzük ki.
- A tojást keverjük fehéredésig a cukorral.
- A csokoládé felét olvasszuk meg, a másik felét vágjuk apróra.
- A lisztet vegyítsük össze a sütőporral, majd minden hozzávalót keverjük egynemű masszává.
- Simítsuk a formába és süssük kb 35 - 40 percig.
Ihlet : innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése