Hát nem lenyűgözőek ezek a valódi, piros dióbelek ? - engem teljesen elbűvölnek.
A helyi piacon árulta egy nénike s hát nem hagyhattam ott. Az íze kicsit szolidabb, és az olajtartalma is nekem kicsit csekélyebb, mint a hagyományos társaié, de igazán zamatos - főleg pirítva és nem beszélve hogy nagyon mutatós.
Szinével remekül érvényesül salátákon, süteményeken, díszítés gyanánt és jól illik ehhez a tavaszias tészta ételhez is.
~ HOZZÁVALÓK ~
- 1 kisebb brokkoli
- 25 dkg krémesebb túró
- 1 zöldségleveskocka
- pár levél bazsalikom
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, tarkabors, olívaolaj
- dió
- A brokkolit főzzük puhára a leveskockás vízben és kb 1 dl - t tegyünk félre a vizéből.
- A túrót keverjük össze a brokkolival, ízesítsük, szórjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, majd adagoljunk annyi főzővizet hozzá, hogy könnyed, krémes állagt kapjunk.
- A tésztát, enyhén sós, lobogó vízben főzzük fogkeményre, szűrjük le, majd forgassuk össze a brokkolis krémmel.
- Tálaláskor szórjuk meg morzsolt dióval.
Micsoda szín- és ízkavalkád, már így a kép alapján imádom! <3
VálaszTörlés