Sűrű, szaftos, pikánsan csípős és laktatós egytál.
Próbáljátok ki és meglátjátok hogy, ízleni fog !
Ötlet : Kiskegyed konyhája
~ HOZZÁVALÓK ~
- 1 kg burgonya
- 10 dkg szalonna
- 1 szál parasztkolbász
- 1 doboz vörösbabkonzerv
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tv paprika
- 1 / 2 zöld, csípős paprika
- 1 tasak Knorr mexicói chilis bab, alappor
- 1 tk pirospaprika
- só, bors, chilipehely - ízlés szerint
- A szalonnát zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a felkockázott vöröshagymát és hozzá adunk kb 1 tk pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, forralunk rajta, hogy besűrűsödjön.
- Hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit a felkarikázott kolbászt és vizet öntve alá félpuhára főzzük.
- Ezután szórjuk hozzá az alapport, öntsünk hozzá kb 4 dl vizet és közepes lángon, időnként megkeverve főzzük készre.
- Ízesítsük - ha szükséges, végül öntsük a babot is a krumplihoz és 2-3 per alatt forraljuk össze .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése