,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 26., szerda

~ MEXICÓI, CHILIS KRUMPLI ~





Ismét a Knorr ajánlásával -  a megszokott paprikás krumpli új arca - 
Sűrű, szaftos, pikánsan csípős és laktatós egytál.
Próbáljátok ki és meglátjátok hogy, ízleni fog !

Ötlet : Kiskegyed konyhája

~ HOZZÁVALÓK ~
- 1 kg burgonya
- 10 dkg szalonna
- 1 szál parasztkolbász
- 1 doboz vörösbabkonzerv
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1  - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tv paprika
- 1 / 2 zöld, csípős paprika
- 1 tasak Knorr mexicói chilis bab, alappor
- 1 tk pirospaprika
-  só, bors, chilipehely - ízlés szerint

- A szalonnát zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a felkockázott vöröshagymát és hozzá adunk kb 1 tk pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, forralunk rajta, hogy besűrűsödjön.
- Hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit a felkarikázott kolbászt és vizet öntve alá félpuhára főzzük.
-  Ezután szórjuk hozzá az alapport, öntsünk hozzá kb 4 dl vizet és közepes lángon, időnként megkeverve főzzük készre.
-  Ízesítsük - ha szükséges, végül öntsük a babot is a krumplihoz és 2-3 per alatt forraljuk össze .





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése