Húsvétra ! - Imádom ezt a süteményt, a répától szaftos és édes, a zabpehelytől egészséges, a csokimáztól kellemesen kesernyés - és ráadásul, párszáz forintból ki is hozható. A marcipán répa pedig, már csak a hab a tortán.
A marcipánnal könnyű dolgom volt, hiszen a narancsszínűt készen vettem, csak zölddel kellett színezni, a formálás pedig pofon egyszerű, itt meg is nézhetitek, de aki nem akar répát készíteni, szórócukorral is díszítheti a süteményt.
Tészta: - 30 dkg reszelt répa, 20 dkg zabpehely, 18 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 db tojás, 2 dl natúr joghurt, 1 dl olaj, 1 - 2 tk fahéj, 1 / 2 cs sütőpor, csipet só
Csokimáz : - 1 tábla étcsokoládé, 0, 5 dl víz, 2 ek olaj
- A sütőt gyújtsuk be és melegítsük elő 200 °C - ra.
- Egy kb 20 x 30 - as tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A tésztához, keverjük habosra a tojást a cukorral, öntsük hozzá a joghurtot és az olajat.
- Szórjuk a masszához a zabpelyhet és a sütőporos lisztet, ízesítsük fahéjjal és a csipetnyi sóval.
- Keverjük csomómentesre az egészet, végül forgassuk bele a reszelt sárgarépát.
( ha sűrű lenne a massza - ez függ a répától - keverjünk hozzá még kevés joghurtot )
- Süssük 25 - 30 percig ( tűpróba ! ), majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
- A mázhoz, tördeljük össze a csokoládét, melegítsük össze a vízzel és az olajjal, majd simítsuk a sütemény tetejére..
- Díszítsük marcipán répákkal.
Nagyon fincsi lehet! A répák meg nagyon cukik lettek rajta! Ügyes vagy! :)
VálaszTörlésCsodás fotók egy csodás süteményről! :)
VálaszTörlésKérem szépen, Nálad már tombol a húsvéti feeling?! :)))
VálaszTörlésNagyon guszta sütemény! :)
Nagyon guszta és csodás képek! :)
VálaszTörlésSzerintem ez még a hétvégén elkészül, nem várok húsvétig... :-))
VálaszTörlésNagyon jol nez ki azt hiszem en is nekiugrok meg husvet elott :)
VálaszTörlés