,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 24., hétfő

~ HÚSVÉTI KALÁCS ~







~ HOZZÁVALÓK ~ 
Tészta : - 50 dkg liszt, fél cs élesztő, 2 tojássárgája, 5 dkg olvasztott vaj, 1 / 2 ek só, kb 2, 5 dl langyos tej
Töltelék : - 10 dkg füstölt sonka / tarja, 10 dkg reszelt sajt,  pirospaprika, medvehagyma, 6 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz

- A tésztához bedagasztjuk a hozzávalókat és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, 3 részre osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk, kb 50 x 20 cm - es nagyságúra.
- Lekenjük olvasztott vajjal, az egyiket megszórjuk a sajttal és kevés pirospaprikával, a másikat felaprított medvehagymával, a harmadikat pedig az apróra felkockázott sonkával.
- Feltekerjük mint a bejglit és összefonjuk, a fonatból pedig formáljunk rusztikus koszorút.
- Helyezzük egy kerek formába, kenjük le tojással, szórjuk meg szezámmaggal és kelesszük a duplájára.
- 180 °C - os előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.




4 megjegyzés:

  1. Milyen szépséges fonatok! Mennyei lehet a háromféle ízesítéssel.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a sonkás töltelék! Érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép kalács! Tetszetős recept! :)

    VálaszTörlés
  4. Első ránézésre édes kalácsnak gondoltam, de látom, hogy sós változat. Tetszik, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés