Egy ismerősömtől kaptam ezt a palacsinta receptet, ami meglepően könnyed, puha tésztájú és igen laktatós is. Tulajdonképpen olyan illat járta be a konyhát, mintha fánkot sütöttem volna, mert szerintem ahhoz hasonlít.
Köszi a receptet Zsuzsika :)
- 25 dkg liszt
- 12 , 5 g élesztő
- 3 ek olaj
- 3, 5 dl tej
- 2 db tojás
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk.
- A többi tejet csomómentesre keverjük a liszttel a tojások sárgájával és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is.
- Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük és lazán összeforgatjuk a megkelt tésztával. ( galuskatészta állagot kapunk )
- Pici olajat forrósítunk egy serpenyőben, majd merőkanállal teszünk a közepére, kicsit eligazgatjuk és mindkét oldalát pár pillanatig sütjük.
- Porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.
Nagyon guszta és igen finom lehet! Nem írtad el véletlenül az élesztőt? Kicsit soknak találom a 12,5 dkg. 25 dkg. liszthez?
VálaszTörlésKöszönöm Éva! - javítottam
VálaszTörlésFincsi lehet, nagyon jól néz ki! Szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésCsodás a blogod, gyönyörűek a fotók és remek a recept felhozatal:)
VálaszTörlésMár többet is kipróbáltam és nagyon tetszett a családomnak.
További sok sikert kívánok !
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésBocsi, most vettem észre, hogy kihagytam egy sort, és duplájára kell....:)
VálaszTörlés