,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. június 3., kedd

~ TEJFÖLKRÉMES - CSERESZNYÉS CSIGA ~






 Csupa egészség ! - mármint a cseresznyére gondolok. Hiszen kiváló szomjoltó, sok ásványianyag és vitamin található benne. Együnk minél többet belőle, hiszen rövid ideig tart a szezonja.
Ma erre az egyszerű, kelt tésztás csigára esett a választásom. Mivel csak ketten vagyunk itthon a fiammal, ez az adag bőven elég, sőt . . .  De ha nagyobb a család, duplázzuk a hozzávalókat.
 Ja, még csak annyit, hogy nagyon finom !!!
A gyönyörű piteformát pedig a Sütni főzni webshop biztosította .

» HOZZÁVALÓK ( kb 15 db ) «
- 40 dkg liszt, 1 / 2 cs friss élesztő, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 3 dkg olvasztott vaj, csipet só, kb 2 dl langyos tej

Töltelék : 2 , 5  dl tejföl, 2 ek porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél cs vaníliás pudingpor,  25 dkg magozott cseresznye

- A tésztához dagasszuk be a hozzávalókat és kelesszük kb félóráig.
- A krémhez keverjük össze a cseresznye kivételével a hozzávalókat.
- A tésztát nyújtsuk kb 1 cm vastagságú téglalap alakúra, kenjük meg a tejfölös krémmel, halmozzuk rá egyenletesen a cseresznyét és tekerjük fel.
- Pihentessük kb 10 percig, majd éles késsel vágjuk fel ujjnyi vastagságra.
- A csigákat rakjuk sütőpapíros tepsibe és kelesszük amíg bemelegszik a sütő 180 °C - ra.
- Süssük szép pirosra.




2 megjegyzés:

  1. Ha már úgyis kevesen vagytok ennek a finomságnak az elfogyasztásához, akkor szívesen becsatlakozom mellétek :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, elfogadnek 2-3 darabot :)

    VálaszTörlés